Home > Artikel > Ta vara på tiden
ta vara på tiden
Download PDF

Jag råder er att ta vara på eran tid och att sysselsätta er själva med det som gynnar er. Ni bör veta att tiden är mer dyrbar än välstånd är då Allah – den Upphöjde – säger:

“… till dess att han känner dödens närhet. Då säger han: “Herre! Låt mig få återvända, ja, låt mig få återvända [till livet], så att jag får göra rätt, där jag [förut] försummade det!”” [23:99-100]

Tiden är sådan att när den avgår då kommer den inte tillbaka medan välstånd, när den avgår då är det möjligt att ersätta det. Därför råder jag er att ta vara på eran tid och att sysselsätta er med det som gynnar. Håll er borta från qeela wa qaal (skvaller) – att den och den sade si och så om den här och den där personen – eftersom Profeten, sallaAllaahu ‘alayhi wa sallam, sade i en autentisk hadith: “Sannerligen hatar Allah qeela wa qaal (skvaller), [att man] ställer för många frågor och att man slösar sitt välstånd.” [Antecknat av Muslim (nr. 1715)]

Tyvärr, många utav ungdomarna – efter att ha återvänt till den rätta vägen och efter att ha förenat sina hjärtan och sina ord – har splittrats och delats upp i många fraktioner och detta är på grund av Shaytaans viskningar bland dem och splittringen av deras ord. Så jag råder bröderna att de utnyttjar sin tid i de gynnsamma angelägenheterna och att de håller sig borta från qeela wa qaal. Sannerligen är tiden som ett svärd; antingen slår du [med] det eller så slår det dig!

Shaykh ibn ‘Uthaymeen, må Allah vara nådig över honom.

Al-Istiqaamah Magazine , Issue No.5 – Ramadân 1417H / January 1997

Lämna ett svar

Räkna ut (spamkontroll) *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng