Home > Artikel > Shukrserien | Del 5 | Innebörden av al-Hamd

Shukrserien | Del 5 | Innebörden av al-Hamd

///
Stängd för kommentarer
Download PDF

Innebörden av al-Hamd

Abu Ja’far bin Jarir sade: ”Innebörden av (al-Hamdu Lillaah) är: all tacksamhet är enbart till Allah, Ensam, inte till några andra objekt som dyrkas istället för Honom, inte heller till någon utav Hans skapelser. Den här tacksamheten är på grund av alla Hans oräkneliga gåvor och välsignelser som enbart Han känner antalet av. Allahs gåvor inkluderar skapandet av verktygen som hjälper skapelsen att dyrka Honom, fysiska kroppsdelarna med vilka de är kapabla till att implementera Hans befallningar, försörjningen som Han förser dem med i det här livet, och det bekväma livet som Han ger dem, utan att någon eller något tvingar Honom till att göra så. Allah har även varnat Sin skapelse och uppmärksammat dem angående medlen och metoderna med vilka de kan uppnå evigt boende i boendet av evig glädje. All tacksamhet och lov och pris tillkommer Allah för dessa gåvor från början till slutet.”

Vidare kommenterade ibn Jarir versen:

Al-Hamdu Lillah” att det betyder, ”Ett lovord som Allah prisade Sig Själv med vilket hänvisar Hans tjänare att de också bör prisa Honom, som om Allah hade sagt: ‘Säg: All tacksamhet tillkommer Allah.’ Det sades att yttrandet:

‘All lov och pris och tacksamhet tillkommer Allah’, innebär att prisa Allah genom att nämna Hans mest vackra Namn och mest ärade Attribut. När en säger: ‘All tacksamhet tillkommer Allah’ kommer han att tacka Honom för Hans gåvor och välsignelser.”

Du kanske tycker om
goda tankar
Goda tankar om Allah vid dödsstunden
AllahsKursi
Allahs Kursi
Shukrserien | Del 4 | Bland de största gåvorna
Shukrserien | Del 3 | Sajdat ash-Shukr

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng