Home > Artikel > Fatwa: Hon glömde att hon fastar så hon drack och bröt fastan

Fatwa: Hon glömde att hon fastar så hon drack och bröt fastan

fatwa
Download PDF

Fråga: Jag sov efter sahoor och sedan hade jag en mardröm och jag vaknade upp då jag skrek så min mor hämtade lite vatten och jag drack men jag glömde att jag fastade. Sedan gick jag tillbaka för att sova. När jag vaknade och ville avsluta min fasta sade min mor till mig: Du bröt din fasta när du drack något och hon fick mig att bryta min fasta. Anses detta som avbrott på fastan med meningen? Vänligen notera att jag tog igen den dagen senare och jag vill veta hur jag ska sona för det eftersom jag är en kvinna och min far tar hand om mig då jag är fortfarande ung. Vad bör jag göra?


All lov och pris tillkommer Allah.

Först och främst:

Om en fastande person äter eller dricker under dagen av Ramadan på grund av ett misstag (för att han har glömt att han fastar), hans fasta räknas fortfarande och han behöver inte ta igen dagen eller utföra något för att sona.

Faktumet att du drack vatten på grund av misstag påverkar inte din fasta, du borde ha fulländat fastan på den dagen. Då du brutit fastan baserat på vad din mor sade till dig och du tog igen dagen, då har du gjort det som krävs av dig och du behöver inte sona eftersom att sona krävs enbart av den som bryter fastan under dagen i Ramadan genom samlag.

Och Allah vet bäst.

 

Länk till fatwan

 

Lämna ett svar

Räkna ut (spamkontroll) *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng