Projekt & Resultat 2016

Download PDF

Bismillaah

Under år 2016 har vi utfört över 30 projekt, stora och små. I den här artikeln kommer vi, in shaa Allaah, presentera resultaten och nämna några utav projekten som vi samlat in pengar för.

 

Omsättningen ökade fyra gånger mer år 2016

På ett år har våra insamlingar ökat nästan fyra gånger mer än vad de var under år 2015. En väldigt stor utveckling i positiv riktning, och all tacksamhet tillkommer Allaah den Högste!

 

Några utav de märkvärdiga projekten 2016

Bland några utav våra mer märkvärdiga projekt år 2016 finns:

  • Halmstads moskén: Moskén hamnade i kris ett tag utan bidrag och hade det tufft. Vissa månader såpass tufft att styrelsen hade svårt att till och med köpa in papper för wudu’ och toaletter, etc. Tillsammans med våra följare kunde vi, med Allaahs tillåtelse, lasta av bördan för dem en aning under tre månader som vi betalade deras hyra och därmed bidrog med ca 40 000kr.
  • Islamiska centret Biskopsgården: Moskén har ett flertal gånger under året haft det svårt med hyran och pressats av fastighetsägaren. Dessutom har moskén utsatts för förstörelse ett antal gånger. Vi har varit med och gjort insamlingar för att både betala hyran men även köpa in säkerhetsmaterial och utbildningsmaterial. Även här har vi bidragit med 35 000kr+.
  • Moské i Trollhättan: En liten moské med inte mycket stöd. Vi ordnade lite utbildningsmaterial till dem och en stabil kontorsgrund så de kunde sätta igång ordentligt med sin styrelse. Resultat? Fler lektioner, aktiviteter för barn, bidrag…
  • Uddevalla moskén: Antal muslimer i Uddevalla har växt stort.Tyvärr så är ekonomin en aning risig däremot. Med över 250 personer på Jumu’ah och över 150 barn på söndagsskolan samt en trång lokal har styrelsen mycket att göra. Vi har samlat in pengar till bland annat renovering av moskén. Nya högtalare, TV-skärmar som används i barnens utbildning, hyllor, böcker, fönstertäckning så man inte ser in (speciellt i systrarnas rum) och mycket mer. Dessutom kommer vi fortsätta jobba med utvecklingen av den här moskén.
  • Borås moskén: Efter att moskén hade skadats i branden satte vi igång en kampanj. Resultat? 40 000kr som användes för att köpa in en ny matta. Dessutom ordnade vi med Koranböcker och mer.
  • Muslim Aid Sverige: 20 000kr överfördes till verksamheten som användes i en kampanj för syskon drabbade i Syrien.
  • Viomis Aid Sverige: 42 000kr överfördes till verksamheten som användes i en vinterkampanj för de drabbade som flytt undan kriget i Aleppo.
  • Moskébygge i Mitrovica och i Bosnien: Vi har även testat på att vara med internationellt. Vi bidrog i två kampanjer. Den ena var i Bosnien där en minaret skulle byggas. Med 20 000kr bidrog vi till att minareten byggdes färdigt. Vi hade en broder på plats som besökte moskén under bygget och lämnade över pengarna. I Mitrovica hade vi en äldre broder från Uddevalla som donerat bort sin mark för ett moskébygge. Tillsammans med våra följare samlade vi ihop 20 000kr även här och lämnade över till bygget.

Dessa är några utav de mer märkvärdiga projekten 2016 som vi utfört men vi har varit inblandade i många fler projekt. Koranböcker till olika moskéer, inköp av Koranböcker till Sverige, da’wahmaterial, islamiska böcker på svenska språket och mycket mer!

Våra projekt fortsätter in shaa Allaah även år 2017 och vi kommer presentera det första projektet den 1 januari 2017 in shaa Allaah, så håll utkik!

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng