Download PDF
Bidra med sadaqah
Swish: 123 618 52 43
Bankgiro: 226-5205
Markera “moske”

u

Vårt första projekt efter Ramadan, och all tacksamhet till Allah för denna gåva, är grundande av en islamisk förening samt öppnande av en böneplats för staden Färgelanda och de närliggande städerna. Pålitliga bröder som vi känner personligen har bett oss om hjälp med detta då det finns väldigt många muslimer som vill samlas för att utföra bönen och få barnen att lära sig mer om islam samt även kvinnor som vill träffas för aktiviteter. Bröderna berättar dessutom hur de varje fredag måste åka långt för att närvara en Salat al-Jumu’ah och detta orsakar en del svårigheter.

Varför ska jag bidra?

Varför ska du bidra, kanske du undrar. Dels för att det är våran plikt att hjälpa våra bröder och systrar och underlätta för dem men dels för att du vill ha din belöning hos Allah och uppnå hög status hos Allah! Vi behöver fortsätta med det goda nu efter Ramadan och detta är ett perfekt tillfälle för oss alla.

Allah säger: ”De som ger av vad de har för Allahs sak och som inte låter gåvan följas av [stora ord om] frikostighet eller [uttryck] som sårar, skall få sin lön av sin Herre och de skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem.” [2:262]

Profeten sade: ”Den som bygger en Masjid för Allah(s skull), då kommer Allah att bygga liknande hus för honom i Paradiset.” [At-Tirmidhi, 318]

Vill vi missa dessa belöningar?

 

Senaste nytt om projektet

 


Målet med projektet: Starta upp en förening, samla in en bra startkapital så att vi kan hyra en lokal under en viss period tills bröderna engagerat muslimerna i staden så att de själva kan få ihop tillräckliga summor för kostnaderna. Följ utvecklingen nedan. Texten i färgad ruta är steget som är avslutat eller pågående. Texten med inramning är nästa steg som skall utföras.

 

Alla dokument är nu redo att skickas till Skatteverket för registrering av föreningen.
Insamling för startkapital är påbörjad.
Dokumenten har skickats till Skatteverket.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng