Om oss

Download PDF

Hidayah.se är ännu ett projekt som sponsras av Koran och Sunnah och projektet går ut på att skapa en webbplats där artiklar, PDF-filer och annat som handlar om islam kotest_logommer att läggas upp så att alla kan enkelt få åtkomst till autentisk information. Dessutom kommer Koran och Sunnah att använda Hidayah.se för att arrangera olika utbildningsmoment (kan vara i form av olika quizzes, etc.) samt kommunikation med samhället. Nedan kan du läsa mer om våra avdelningar, rådgivare, administratörer, etc.

Hidayah.se

Hidayah.se startades den 18 november 2015 med målet att in shaa Allah fungera som Koran och Sunnahs nya webbplats. Här kommer vi att så småningom ladda upp artiklar, PDF-filer, översatta böcker, videor, påminnelser, tips, artiklar om livet, etc. in shaa Allah. Vi kommer även att arrangera utbildningsserier med olika inlägg så som vi redan har igång tre stycken – Tafseer av Surah al-Baqarah, Profeten Muhammad och De tre grunderna. Dessutom kommer vi att anordna quizzes som kommer vara kopplade till dessa serier in shaa Allah och vi hoppas även med Allahs Vilja att vi inom kort kommer kunna streama då och då live föreläsningar.

Administrationen

Vår administration består av flera personer som har ansvar för olika saker. Vi har valt att inte lägga upp några namn för säkerhetsskäl men du kan hitta rätt kontaktinformation under “Kontakt” där du kan kontakta oss beroende på vilken avdelning du önskar att få svar ifrån. När det gäller administrationen för den här webbsidan så finns det två administrativa konton: koranosunnah & hidayah_qos.

Tillgängliga rådgivare som vi kan få dig i kontakt med

Shaykh Abu Muadh
Rådgivare & lärare

Bland våra rådgivare finns självklart våran ädla shaykh Abu Muadh som är imam i Halmstads moskén. Shaykhen är väldigt aktiv i da’wah både lokalt men även på nätet. Han är väldigt populär bland ungdomarna och hans lektioner är väldigt lärorika. Shaykhen har en utbildning i sharee’ah studier. Ganska tidigt åkte Shaykhen till Egypten där han studerade i fem år bland flera kända lärda. Shaykhen har undervisat och undervisar än idag både lokalt men även nationellt i olika områden.

Shaykh Abu Muhammad Jaza'iree
Rådgivare

Imam i Uddevalla moskén, hafidh av Koranen och en väldigt ödmjuk person. Alltid tillgänglig för att hjälpa oss när vi behöver rådgivning. Shaykhen memorerade Koranen redan som barn och har sen dess fortsatt lära sig mer och mer om Islam.

Abu Ilyás
Rådgivare & författare

Rådgivare på Hidayah men även författare. Abu Ilyás studerar för tillfället Usool ad-Deen och finns tillgänglig för rådgivning. Abu Ilyás skriver också en del artiklar på Hidayah.se.

Träffa vår redaktion

Bilal M.
Författare

Studerar Usool ad-Deen på IOU och fördjupar sig i ‘Aqeedah. Har bland annat gått igenom böckerna Kitaab at-Tawheed, Lum’ah och andra med certifierade lärare.

Iman K.
Författare

Ambitiös syster som bland annat skriver om psykisk ohälsa, islamiska synen på ämnet samt lösningen enligt islams lära.

Tawfik L.
Författare

Under sitt liv har han suttit på många föreläsningar, många av dem som hållits av lärda personer från bland annat hans hemland. Idag driver han igång sina studier på Medinah akademin. Har ett stort intresse för design.

Rumaisah
Författare

Senaste tillskottet i redaktionen. Aktiv och ambitiös syster. Vid sidan av sin da’wah håller hon även igång sina världsliga studier.

Zayd
Författare

Duktig med barn och har jobbat i skolvärlden under en lång tid. Har ett tag studerat islamisk psykologi och använt sig av kunskapen i det praktiska arbetet. Tycker om att översätta och sammanställa artiklar med uttryck och citat av de rättfärdiga föregångarna.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng