Home > Nyheter > Fotbollstalangen omfamnade Islam

Fotbollstalangen omfamnade Islam

islam
Download PDF

Fotbollstalangen med meriter från det svenska F19-landslaget har inte bara uppmärksammats för sitt spel men även för något annat. Den 21 februari i år valde hon att omfamna Islam och detta är något som hon är stolt över.

Ronja Andersson värvades inför förra säsongen till IK Uppsala Fotboll. Hon har meriter från det svenska F19-landslaget och hon är enbart 19 år gammal. Den 21 februari hände dock något mer vilket skulle påverka henne för resten av livet. Hon omfamnade Islam och nu berättar hon att introduktionen till religionen skedde genom kärlek när hon var 15 år gammal.

– Det var då jag först började prata om och tänka på det här. Och när jag först fick höra allting så tänkte jag: “Vad är det här?”, säger Andersson1.

Efter introduktionen började Andersson söka mer efter religionen och hon började upptäckta att Islam såg mycket mer annorlunda ut än vad samhället fördomar försöker presentera.

– Jag upptäckte att det fanns så mycket fina saker som tilltalade mig. Jag började då följa med på religiösa tillställningar. Jag gick till moskén, jag följde med på min pojkväns systers bröllop och var med under Ramadan. Jag blev väldigt intresserad och kände att de fördomar mot Islam jag hade i början var fel.

Andersson berättar vidare att i början så försökte folk sätta mycket press på henne bland annat genom att påstå att hon omfamnar Islam enbart på grund av kärleken till en annan kille men detta motbevisades genom att hon faktiskt omfamnade Islam helt utan honom och hon tog det här beslutet utan honom. Nästa steg var att de försökte påverka henne med information kring hedersvåld, terrorattentat, etc. men Andersson berättar att hon tänkte som så att ifall “jag gör något dumt så har det ingenting med min religion att göra”.

Andersson fortsätter att berätta hur människor omkring fortsatte och försökte att få henne att tvivla och tänka om men hon var nöjd med beslutet som hon hade tagit. Dessutom planerar hon på att fasta i år, men kommer ändå att fortsätta spela (fotboll) som vanligt.

Religionen är något fint

– Jag vill bevisa för människor att religionen inte är något dåligt, utan något fint. Det är mitt budskap.

På grund av sina svårigheter som hon har fått stöta på efter att ha omfamnat Islam vill hon nu gå ut med sin berättelse och hjälpa andra att motverka fördomarna som finns mot Islam. Andersson har berättat hur andra tjejer har hört av sig till henne och visat intresse för Islam och att hon i sin tur försökt få dem att komma i kontakt med rätt moskéer och föreläsare.


 

Lämna ett svar

Räkna ut (spamkontroll) *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng