Home > Artikel > “De Tre Grunderna”: Kunskapen om islam

“De Tre Grunderna”: Kunskapen om islam

///
Stängd för kommentarer
Download PDF

 ومعرفة دين الإسلام

“Och kunskapen om religionen Islam” [6]

___________________________________________6e8194_b0173519830949c182d97af2f1ba5bda

[6]:

Hans yttrande “kunskapen om religionen Islam”: vilket är religionen av det här Sändebudet [må Allahs frid och välsignelser vara över honom]. Sannerligen är det Allahs, den Allsmäktige, religion som Han befallde Sina tjänare med och som Han befallde dig att följa, och det krävs av dig att följa den, så du måste ha kunskapen och medvetenheten om denna religion. Och Islam är religionen av alla Sändebuden. Alla Sändebud, deras religion var Islam, med allmän innebörd. Så alla som följde Sändebuden bland Sändebuden; då är han muslim, en som underkastar sig i Islam till Allah, den Allsmäktige, en som har underkastatt sig till Honom och som har pekat ut Honom med all dyrkan – detta är Islam med en allmän innebörd, att det är religionen av alla Sändebud. Så Islam är:

الاستسلام الله بالتو حيد والانقياد له بالطاعة والخلوص من الشرك وأهله

“Att underkasta sig till Allah med tawheed, att följa Honom med lydnad och att man förblir fri från shirk och dess folk.”

När det gäller Islam med den specifika innebörden då är det det som Allah sände Sin Profet Muhammad [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] med, eftersom efter sändningen av Sändebudet [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] finns ingen annan religion förutom hans religion. Och Islam är begränsat till att följa honom [må Allahs frid och välsignelser vara över honom], så det är inte möjligt för en jude att säga nu: “Jag är muslim”, eller en kristen att säga: “Jag är muslim”, efter att Profeten [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] sändes, om han (kristna och juden) inte följer honom. Så Islam, efter att Profeten sändes, är att följa honom [må Allahs frid och välsignelser vara över honom]. Han, den Högste, sade:

“Säg [Muhammad]: ‘Om ni älskar Allah, följ mig och Allah skall älska er…'” [3:31]

Detta är Islam med dess allmänna och med dess specifika innebörd.

Du kanske tycker om
goda tankar
Goda tankar om Allah vid dödsstunden
AllahsKursi
Allahs Kursi
Shukrserien | Del 5 | Innebörden av al-Hamd
Shukrserien | Del 4 | Bland de största gåvorna

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng