Home > Artikel > “De Tre Grunderna”: Kunskap om Allah och Hans Profet

“De Tre Grunderna”: Kunskap om Allah och Hans Profet

///
Stängd för kommentarer
Download PDF

وهو معرفة الله, و معرفة نبيه

 “Och det är kunskapen och medvetenheten om Allah och kunskapen om Hans Profet.” [5]

_______________________________________________6e8194_b0173519830949c182d97af2f1ba5bda

[5]:

Hans yttrande “Och det är kunskapen och medvetenheten om Allah”: Hur kan tjänaren uppnå kunskapen och medvetenheten om sin Herre? Han känner Honom genom Hans Tecken och Han skapade saker, så från Hans Tecken är natten och dagen, och från de saker som Han har skapat är solen och månen, som det kommer att förklaras senare in shaa Allah.

Han (tjänaren) känner till Allah genom medlen av Hans Aayaat-ul-Kawneeyah (tecken inom skapelsen) och Hans Aayaat-ul-Qur’aaneeyah (aayat av Hans Qur’an). Om han reciterar Koranen då vet han att Allah är Perfekt och den Högste – Han är Den som har skapat himlarna och jorden och det är Han som har underordnat allt som finns inom himlarna och jorden, och det är Han som ger liv och död, och Han är fullt kapabel över allt, Han är ar-Rahmaan, den Extremt Nåderike, och ar-Raheem, Den som skänker nåd. Så Koranen förser oss med kunskap och medvetenhet om Allah den Högste och att Han är Den som gav oss alla gåvor, och att Han är Den som skapade oss och som ger oss försörjning, så om du reciterar Koranen då kommer du känna din Herre, den Perfekte och Mest Högste genom Hans Namn och Attribut, och Hans Handlingar.

Och om du ser på skapelsen då kommer du att känna och vara medveten om din Herre, den Perfekte och Mest Högste – att Han är Den som har skapat den här skapelsen och att Han har underordnat skapelsen, och Han är Den som orsakade den att fortsätta genom Sin Vishet och Sin Kunskap – Han är den Perfekta och Mest Högste; detta är kunskapen om Allah den Allsmäktige.

Hans yttrande “och kunskapen om Hans Profet”: han är Muhamamd [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] eftersom han var den som framförde budskapet från Allah den Allsmäktige, han är medlaren mellan oss och Allah den Allsmäktige när det gäller att framföra budskapet, därmed är det nödvändigt att du känner till honom, att du vet vem han är och att du känner till hans härstamning, att du känner till hans stad och det som han, må Allahs frid och välsignelser vara över honom, kom med. Att du känner till hur uppenbarelsen först kom till honom och hur han etablerade kallelsen till Allah den Allsmäktige i Makkah och i al-Madeenah. Att du känner till livshistorien om Sändebudet [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] även om det är i en sammanfattad form.

Sändebudet [må Allahs frid och välsignelser vara över honom]; han är Muhammad ibn ‘Abdullah ibn ‘Abdul-Muttalib ibn Haashim ibn ‘Abd-Manaaf, hela vägen till slutet av den ädla Profetiska härstamningen som går hela vägen tillbaka till Ibrahim, frid vare över honom. Att du känner till hur han levde innan han lyftes till Profet och hur uppenbarelsen kom till honom från Allah den Allsmäktige och vad han [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] gjorde efter att han hade lyfts som Profet – att du vet det genom studier av hans seerah (biografi), och det passar inte en muslim att han är okunnig om Sändebudet [må Allahs frid och välsignelser vara över honom]. Hur kan du följa en person när du inte har kunskap om honom? Detta kan inte förstås.

Du kanske tycker om
goda tankar
Goda tankar om Allah vid dödsstunden
AllahsKursi
Allahs Kursi
Shukrserien | Del 5 | Innebörden av al-Hamd
Shukrserien | Del 4 | Bland de största gåvorna

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng