Home > Fataawa > Då kan du börja fasta de 6 dagarna av Shawwaal

Då kan du börja fasta de 6 dagarna av Shawwaal

6 dagarna av Shawwaal
Download PDF

Fråga: När kan jag börja fasta sex dagarna av Shawwaal, eftersom vi har årliga semestern just nu?


All lov och pris tillkommer Allah

Du kan börja fasta de sex dagarna av Shawwaal från den andra dagen av Shawwaal, eftersom det är haraam att fasta på dagen av Eid. Du kan fasta de sex dagarna när du vill under Shawwaal även om de bästa av goda gärningarna är de som görs snarast.

Den Ständiga Kommittén fick följande fråga:

”Bör fastan av de sex dagarna utföras direkt efter Ramadan, efter Eid dagen, eller är det tillåtet att göra det några dagar efter Eid i månaden av Shawwaal eller inte?

De svarade som följande:

”Dessa dagar behöver inte fastas direkt efter Eid al-Fitr; det är tillåtet att börja fasta dem en eller flera dagar efter Eid, och de kan utföras i rad eller separat under månaden Shawwaal, enligt det som är lättare för personen. Det finns gott om utrymme för manövrering i den här frågan och det är inte obligatoriskt, det är Sunnah.

Och Allah är Källan till styrkan. Må Allah välsigna vår Profet Muhammad och hans familj och hans följeslagare och skänka dem fred.

Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, 10/391

Lämna ett svar

Räkna ut (spamkontroll) *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng