Home > Artikel > Även Profeten hjälpte till hemma | Abu Ishaaq

Även Profeten hjälpte till hemma | Abu Ishaaq

///
Stängd för kommentarer
Download PDF

BismillahIMG-20130404-WA0003-529x270

Allt lov och pris tillkommer Allah den Högste. Vi prisar Honom och vi söker förlåtelse för de dåliga gärningarna som vi har begått. Må Allahs frid och välsignelser vara
över vår älskade Profet Muhammad, hans familj, följeslagare och de som följer i deras spår fram till Domedagen.

Jag kom över några ahaadith och bestämde mig för att skriva en kort artikel, med Allahs hjälp och tillåtelse, för att påminna bröderna där ute om vilket beteende vi bör ha med våra mödrar, våra fruar, våra systrar eller vår familj överlag.

Fram till idag har jag stött på ett antal gånger, bröder som predikar hårt för att försvara Profetens [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] Sunnah och de (bröderna) argumenterar starkt för varför det är viktigt att ha skägg och att byxorna inte ska falla över anklarna och liknande, må Allah belöna dessa bröder. Detta är en jättebra och fin egenskap och det är vår plikt att försvara Sunnah men kära bröder glöm inte att Sunnah är en livsstil. Det är inte “ta det som du tycker om och lämna det som du ogillar”. Sunnah är mycket mer än så älskade bröder. Må Allah bevara er!

Det som jag vill skriva om i den här artikeln är lite information om en Sunnah som bland många har blivit bortglömd. Tidigare har jag stött på folk som har berättat för mig om bröder som har visat väldigt dåligt uppförande. Även systrar har kontaktat mig och organisationen och berättat om liknande händelser gällande deras män. Många utav dessa bröder, må Allah vägleda dem till den raka vägen och till kunskapen av den rena Sunnah, tycker tydligen att hemarbete som att ta hand om disken, dammsugning, att hjälpa till frun med tvätten i tvättstugan; detta tyckte dem var något som inte var “manligt”, att Allah skapade kvinnan för det här arbetet… Allahu Akbar. Med vilka bevis har de hittat stöd för det här?! Att syftet med kvinnans liv är dammsugning och omhändertagande av disk? Har vi blivit så okunniga om Profetens liv och hur han betedde sig mot sina fruar? Den goda moralen som Profeten (må Allahs frid och välsignelser vara över honom) visade gentemot sina fruar och sin familj?!

Kära bröder jag kommer inte kritisera någon utan jag kommer nämna några ahaadith om det här ämnet och jag hoppas att vi sedan kan kritisera oss själva och in shaa Allah förbättra oss själva.

Hans fru ‘Aishah (må Allah vara nöjd med henne) sade när hon tillfrågades angående vad Allahs Sändebud [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] brukade göra i sitt hem; hon sade i en återberättelse:

“Han var som alla andra människor: han skulle tvätta sina kläder, mjölka sin fårhona och han skulle betjäna sig själv.” [Antecknat av Imam Ahmad i al-Musnad, 6/256; al-Silsilat al-Saheehah, 671]

Hon (må Allah vara nöjd med henne) sade även: “Han brukade betjäna sin familj och sedan när tiden för bönen kom skulle han gå ut för att be.” [Antecknat av al-Bukhari, al-Fath 2/162]

 

Kära bröder, detta är bara en kort artikel som jag väljer att skriva för att påminna oss om den här fina delen av Sunnah. Tänk på att du kommer få belöningar när du följer denna Sunnah och när du faktiskt väljer att hjälpa din fru med städningen eller att du hjälper din mamma, syster, etc. Dyrbara syster, jag vill även lämna ett meddelande till dig och det är att det här är ingen “free ticket” till dig för att sitta i soffan och säga till brodern “vilken Sunnah följer du?”… Tänk på att det ligger enorma belöningar i att du gör din make glad och nöjd. Må Allah bevara er och beskydda er!

Jag ber om ursäkt om någon tog illa upp vid något av det jag skrivit här och jag hoppas in shaa Allah att denna korta påminnelsen gynnar oss alla. Må Allah acceptera den här artikeln som en insats i kallelsen till den raka vägen.

 

Du kanske tycker om
Shukrserien | Del 5 | Innebörden av al-Hamd
Shukrserien | Del 3 | Sajdat ash-Shukr
Shukrserien | Del 2 | Situationen av den troende
Shukrserien | Del 1 | Tre typer av tacksamhet

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng