Home > Artikel > Allahs slav – Del 1
slav
Download PDF

v

-Vem är en sann slav till Allah?-

Detta handlar temat jag framöver kommer att skriva om in shaa Allah. 

Temat är taget utifrån boken “Al-’Ubudiyyah- Being a true slave of Allah”
(av sh.islam ibn Taymiyah, översatt till engelska av Nasiruddin alKhattab).

Som en start på denna korta kunskapsresa kan vi läsa hur Allah själv beskriver sin sanna tjänare:

Den Nåderikes [sanna] tjänare går lugnt och värdigt [och utan later] på jorden, och när avgudadyrkarna vill inleda ett samtal med dem, svarar de med fredshälsningen. Och under natten vakar de i bön – ömsom faller de ned inför sin Herre, ömsom står de upp. Och de ber: “Skona oss, Herre, från helvetet, straffet som är ett lidande utan slut! [Det är] en usel boning och en usel rastplats!”

Och när de ger åt andra, visar de sig varken slösaktiga eller snåla; däremellan finns en medelväg. Och de anropar aldrig en gudom vid sidan av Gud och de berövar aldrig en människa livet – som Gud har förklarat heligt – annat än i rättfärdigt syfte, och de avhåller sig från äktenskapsbrott. Den som begår dessa svåra synder skall få sona dem med en exemplarisk bestraffning [och] på Uppståndelsens dag skall hans straff fördubblas och han skall gå bort med skammen för att lida detta straff i evighet. De skall inte straffas som visar ånger och blir troende och lever ett rättskaffens liv. I stället för deras dåliga handlingar skall Gud sätta goda handlingar, därför att Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig; och den som ångrar sig och [därefter] lever rättskaffens, har vänt tillbaka till Gud i sann och uppriktig ånger. [Den Nåderikes sanna tjänare är] också de som inte vittnar falskt och som, när de träffar på [människor inbegripna i] lättsinnigt tal, går vidare med värdighet och som, när de erinras om sin Herres tecken, inte störtar ned, blinda och döva [som avgudadyrkarna inför sina gudabilder]; och de som ber: “Herre! Låt våra hustrur och barn skänka oss glädje och gör oss till föredöme för de gudfruktiga!” för sitt tålamod [i livets alla skiften] skall sådana [människor] belönas med de högsta boningarna [i paradiset] och de skall hälsas välkomna med fredshälsningen. Där skall de förbli till evig tid; där är det gott att ha sin boning och gott att vara! SÄG, [Muhammad, till dem som inte vill tro]: “Min Herre bekymrar sig inte om er och den bön som ni försummar [att rikta till Honom]. Men ni har kallat [Hans budskap] för lögn och [straff] följer osvikligt [på denna synd]!(Koranen 25:63-77)


Källa:

  1. Sh. Islam ibn Taymiyah, Al-‘Ubudiyyah- Being a true slave of Allah, av Nasiruddin alKhattab.
  2. http://legacy.quran.com

 

Lämna ett svar

Räkna ut (spamkontroll) *

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng