Home > Artikel > Alif Laam Meem

Alif Laam Meem

///
Stängd för kommentarer
Download PDF

I Allahs, den Nåderikes, den Barmhärtiges Namn

“Alif Laam Meem” [2:1]

—-

All lov och pris tillkommer Allah.

En grupp lärda, så som de rättfärdigt vägledda Khaleefah (må Allah vara nöjd med dem) och andra bland Sahaabah, Taabi’een och deras följeslagare, avstod från att tolka dessa verser och andra 6e8194_0fd2dc3496fe400aa184ae1c8e87795esom innehöll al-huroof al-muqatta’ah [bokstäver som framkommer i början av vissa Surah]. Det har inte återberättats att Profeten [må Allahs frid och välsignelser vara över honom] tolkade dem så det föredras för oss att säga att Allah vet bäst vad de betyder. Men det återberättades att vissa mufassireen bland Sahaabah, Taabi’een och deras följeslagare tolkade dem och de skiljdes åt när det gäller deras tolkningar.

Al-Saheeh al-Masboor min al-Tafseer bi’l-Ma’thoor av Dr. Hikmat Basheer, vol 1, sid 94.

Vissa lärda försökte upptäcka visdomen bakom dessa bokstäver och sade: “Dessa bokstäver nämns – och Allah vet bäst – i början av Surahs som påpekar den mirakulösa naturen av Koranen vilket innebär att hela mänskligheten är inte kapabel till att matcha den även då den består utav bokstäver som de använder i sitt dagliga tal.” Detta var åsikten som stöttades av Shaykh al-Islam ibn Taymiyyah (må Allah vara nådig över honom) och den godkändes av Abu’l-Hajjaaj al-Mazzi (må Allah vara nådig över honom). Och Allah är Källan till styrka. Må Allah välsigna vår Profet Muhammad och hans familj och följeslagare, och skänka dem fred.

Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, vol 4, sid 144.

Du kanske tycker om
fatwa1
Fatwa: När ska man säga Yarhamuk Allah
Shukrserien | Del 5 | Innebörden av al-Hamd
Shukrserien | Del 4 | Bland de största gåvorna
Shukrserien | Del 2 | Situationen av den troende

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng